May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۵۴۴۵۱
۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۰
0
امروز تعدادی از دامداران بیرجندی با گلایه از اینکه مجبور هستیم گاو آبستن را به کشتارگاه بفرستیم و تاکنون صبر کرده ایم، اما کسی به دردهایمان رسیدگی نکرده است، خواستار رسیدگی مسئولان شدند.

 گلایه دامداران بیرجندی از مسئولان دولتی

به گزارش پول نیوز، به نقل از خبرگزاری تسنیم ، قهر آسمان، خشکی زمین و نبود مرتع صنعت دام استان را با بحرانی بزرگ روبرو کرده است و از سویی دیگر سایه سنگین کرونا بر اقتصاد از یک سو و کمبود نهاده‌های دامی و افزایش قیمت خوراک دام از سوی دیگر هزینه‌های دامدار را افزایش داده و دامداران  که خود را در دام مشکلات گرفتار می‌بینند استمهال تسهیلات خود هستند تا بتوانند در زمینه تولید سرپا بمانند.


نهاده‌هایی که با ارز دولتی به دست این قشر زحمتکش و ضعیف می‌رسد بسیار اندک است و کفاف دام‌ها را نمی‌دهد لذا مجبور هستند که با ارز آزاد خریداری کنند و این موضوع باعث شده است تا با توجه به هزینه‌های بالای تولید و قیمت خرید پایین محصولات برای تولیدکننده صرفه اقتصادی نداشته باشد چرا که کاهش شدید نزولات آسمانی، فقر مراتع و اختلاف شدید قیمت نهاده‌های دولتی با بازار آزاد باعث افزایش بیش از حد تقاضا برای دریافت نهاده‌های دامی یارانه‌ای شده است.

ظهر امروز تعدادی از دامداران مقابل استانداری وفرمانداری بیرجند حاضر و خواستار رسیدگی مشکلات خود شدند.

 سیر کردن دام‌ها بسیار سخت است 

یکی از دامداران به خبرنگار تسنیم در بیرجند گفت: صحرا خشک است و علوفه هم برای پر کردن گوسفندان گرسنه به سختی پیدا می‌شود و افزون بر این با توجه به این که میزان نهاده‌های دامی اندک و با قیمت‌های بالا پیدا می‌شود در وضعیت موجود سیر کردن دام‌ها بسیار سخت است طوری که بسیاری از دامدران که توان پرداخت این هزینه‌ها را نداشته اند به فکر فروش با قیمت‌های اندک و کشتار دام‌های خود افتاده اند.

یکی دیگر از دامداران با اشاره به این که حمایت مسئولان برای رفع مشکلات دامداران هم اندک است گفت: با توجه به خشکی بی سابقه امسال به طور حتم تداوم این وضعیت تهدید بزرگی برای آینده این صنعت است و نیاز است مسئولان با یک برنامه‌ریزی درست و اصولی و حداقل تامین نهاده‌ها با قیمت‌های مناسب نگاه ویژه‌ای به تداوم حیات این صنعت داشته باشند.

برخی دیگر از این دامداران  معتقد بودند که زمان شعار گذشته است و مسئولان باید با عمل به شعار‌های گذشته خود وارد شوند.

یکی دیگر از دامداران افزود: مسئولان باید برای حمایت از دامداران اقدامات لازم را انجام دهند  چرا که ما دامداران مشکلات زیادی داریم وام گرفته‌ایم نمی‌توانیم پرداخت کنیم حال بیچاره شده‌ایم.

 با مشکلات ایجاد شده صنعت گاوداری ما نابود شده است 

وی که معتقد است واسطه‌ها عامل اصلی به وجود آمدن همه مشکلات در خصوص خوراک دام در کشور هستند افزود: با مشکلات ایجاد شده صنعت گاوداری ما نابود شده است.

دیگر دامدار که با آوردن تعدادی از گاو‌های خود با ماشین درب استانداری استان بود، گفت: امروز این شیر‌ها را در تانکر‌هایی که آورده ایم  وبر روی زمین خالی می‌کنیم تا شاید مسئولان استاندار  برای مشکل ما چاره جویند.

یکی دیگر از  دامداران که دل پر دردی داشت افزود: شیر را کیلویی ۴ هزار و ۵۰۰ تومان از ما می‌خرند و ما باید سویا کیلویی ۱۷ هزار تومان،  جو ۶ هزار و ۵۰۰ تومان، ذرت هفت هزار تومان و یک کیلو کاه را شش هزار تومان بخریم  و مجبور می‌شویم گاو آبستن را به کشتارگاه بفرستیم، اما تا کنون با وجود همه این مشکلات صبر کرده ایم، ولی کسی به درد‌های ما رسیدگی نکرده است.

 قیمت جدید شیر موضوع کلان کشوری است و مختص تنها خراسان جنوبی نیست 

مشیرالحق عابدی با بیان اینکه تا زمانی که قیمت جدید خرید شیر توسط وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ نشود ما در استان نمی‌توانیم برای این منظور اقدامی انجام دهیم،  افزود: مسئولان استان از مشکلات موجود در این حوزه آگاهی کافی دارند و جلساتی با حضور استاندار تاکنون برای تامین خوراک دام برگزار شده است و قیمت جدید شیر موضوع کلان کشوری است و مختص تنها خراسان جنوبی نیست و ابلاغ آن هیچ ارتباطی با استان ندارند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: